Het had zoveel meer kunnen zijn

paars_lees_vlindertje 06 november 2024
She was my enemy , yet my enemy was the only who seemed to understand me and the demons I fought. Even so, Her words were the farthest thing from the truth.

Dit boek bevat voor ieder wat wils.
Hou je van:
- Heel sterk vrouwelijk hoofdkarakter
- goed tegen kwaad,
- de zoektocht naar een relikwie,
- veel fantasie wezens en combinaties daarvan,
- liefde voor vrienden en familie,
- de zoektocht naar zichzelf,
- verboden liefde en de (zeer) langzame groei naar elkaar toe, beetje smut (maar niet over de top)
‐ klein beetje humor.
- En tot slot een cliffhanger die verboden zou moeten worden

Dus iedereen kan er wel iets uit halen wat dit boek maakt dat je het wilt lezen.

Het einde is alleen wel weer zo dat je gelijk door wil met deel 2. Want zonder spoilers weg te geven. Zal je als lezer zeer gefrustreerd zijn als je het volgende deel niet al in huis hebt.

Het verhaal word vanuit twee oogpunten verteld. Vanuit Dianna en vanuit Liam (Samkiel).

Beide met een zeer complexe persoonlijkheid. Zij de stoere, slechte, bitch. Die met haar verwoestende houding de hele wereld aan kan. Met als enige zwakke punt haar zusje Gabby, die ze koste wat het kost(zelfs haar eigen leven) wil beschermen tegen al het kwade in de wereld.

Hij een door ptss teruggetrokken god, die the word ender genoemd wordt. Zich zelf teruggetrokken heeft in de verwoeste thuiswereld Rashearim.
En dan ineens weer word opgeroepen nadat een belangrijk lid is " vermoord".

Het is lastig om veel over het verhaal te vertellen zonder spoilers weg te geven.

Wel is het advies om de tijd te nemen voor het verhaal want het leest niet heel snel.
Als je wel eens een buddyread met iemand doet is dit boek wel een aanrader om dan ook tussendoor met elkaar te worstelen over wat er nou gebeurt is en er zal gebeuren.

Het had denk ik ook zeker een stuk korter gekund.

Ook zijn er dingen die verwarrend zijn. Want het ene keer telefoneren ze ergens heen, terwijl een ander deel een auto moeten hebben om een onwijslange reis te maken.
Zo kan Liam via bepaalde manier Logan oproepen om contact te maken en ergens anders heeft hij een telefoon nodig om hem te bellen.
Dat zijn wel dingen waar je je aan kan ergeren.

Soms dacht ik ook precies te weten hoe het zou verlopen en toch gebeurt het dan net weer anders of komt er ineens iemand naar voren die je eigenlijk niet had verwacht.
Ook de hulp die word geboden blijkt niet altijd te zijn wat het is. En blijkt iedereen zijn eigen agenda te hebben.

Wat ik nog steeds niet helemaal begrijp is wat Gabby is, ja ze is haar zus. Maar eeuwen geleden lag ze op sterven en zat Dianna naast haar om hulp te schreeuwen. Ze sloot een deal met Kaden om zo het leven van Gabby te redden. Hij maakte van Dianna een Ig'Morruthen. Maar hoe kan Gabby al zo lang leven wat is zij dan?

Voor het verhaal is het (denk ik) niet belangrijk om te weten maar ik heb daar in dit boek geen antwoord op gevonden.

In grote lijnen vind ik het verhaal geweldig. Het idee is heel goed. De uitwerking alleen wat minder. Daarom vind ik het persoonlijk lastig om er goed mijn mening over te geven.
Het is een boek wat zoveel potentie had ... maar het is niet helemaal goed uit de verf gekomen.

Wel ga ik zeker ook het volgende deel lezen want met zo'n cliffhanger kan je eigenlijk ook niet anders.

Meer recensies van paars_lees_vlindertje