Wil jij een fijn tussendoortje die je in één zit uit kan lezen met een oud en nieuw tintje
Het is vijf voor twaalf je zoekt je vriend om samen het nieuwe jaar in te gaan. Alleen vind je hem nergens.... Wat zou jij doen in deze situatie? Ik las een cozy crime van de verhalenfabriek.
Waar gaat Vijf voor Twaalf van Marjolein van der Gaag over?
Ella en haar vriend Freek vieren oud & nieuw samen met hun vriendengroep in een gehuurde vakantievilla. Als om 12 uur de kurken van de champagneflessen knallen en het vuurwerk begint, blijkt Freek spoorloos te zijn verdwenen. Terwijl haar vrienden elkaar uitbundig zoenen, staat Ella verloren in een hoekje van de kamer met haar volle champagneglas. Waar is Freek? Waarom is hij weg? Ella vermoedt dat het iets te maken heeft met zijn afstandelijke houding van de laatste maanden of is er iets heel anders aan de hand? Ze is in alle staten. Niemand lijkt iets te begrijpen van Freeks verdwijning, maar is dat wel zo? Hoe goed kent ze haar eigen vriend en zijn vrienden eigenlijk?
Wat vond ik van dit korte verhaal
Wat een leuk en vermakelijk verhaal was vijf voor twaalf om te lezen. Voor mij was dit mijn eerste crime als kort verhaal van de verhalenfabriek. Het verhaal heb ik in twee delen uitgelezen, ik zat er zo lekker in en zeker de tweede keer toen ik verder ging lezen kon ik het verhaal niet weleggen. Ik wilde weten waar iedereen was en wat er nu allemaal aan de hand was. Je leest uit verschillende personages wat elke keer een andere kijk op het verhaal geeft. In een korte tijd krijg je een heel duidelijk beeld van al de personages en dat vind ik heel knap voor een kort verhaal.
Waar gaat Vijf voor Twaalf van Marjolein van der Gaag over?
Wat vond ik van dit korte verhaal