Een zoektocht naar afkomst en identiteit
Wat een mooi verhaal!
Één momentopname op een bepaalde tijd en bepaalde plaats zorgt ervoor dat documentairemaakster Olga steeds meer te weten komt over haar verleden en haar identiteit. Haar dementerende vader helpt onbewust een aantal puzzelstukjes bij elkaar te leggen. Haar zoektocht naar zichzelf en haar afkomst kent onderweg meerdere gevaren, waarvan ze er een aantal goed het hoofd kan bieden door de lessen die ze van haar vader heeft gehad.
Tijdens het lezen merkte ik dat ik probeerde de stukjes aan elkaar te leggen. Leuk om te merken dat niet iedereen is wie je in eerste instantie denkt dat die persoon is. Je puzzelt als het ware mee in het verhaal.
Een mooi boek met een goede balans tussen verhalend en informatief. Een aanrader!