De verraadster van Vorden

Patriciantara 17 april 2025
Het tweede deel van de kasteeldochters. Wederom een prachtig, verslavend boek. Hoewel het een vervolg is op schaduwdochter, kan het perfect alleen gelezen worden, dankzij de korte, doch duidelijke verwijzingen naar de voorgeschiedenis.
We zijn in 1942, waar we Esmée leren kennen, Esmée is barones, die op een prachtig kasteel in Vorden woont, enkele dagen voor haar verjaardag, komt er een afdeling van de nazi's inwonen. Dit brengt natuurlijk de nodige spanningen mee, haar ouders doen alles om het de Duitsers te behagen, en Esmée neemt het ongelooflijke risico om toch mensen in het kasteel te laten onderduiken.
Intussen in 2024, stelt Carmen haar nieuwe boek voor, Carmen en haar man Vic, die heden op het kasteel Vorden wonen. Doch de boek voorstelling eindigt in mineur, wanneer Vic op weg naar het evenement, een ongeluk voor heeft. De grote vraag is, wat deed hij daar, waarom reed hij zo snel... Carmen, die zichzelf niet wil verliezen in verdriet, gaat op onderzoek uit, en leert zo de geschiedenis van de vorige kasteel bewoners beter kennen.
Het is een prachtig boek, die alle nodige elementen heeft, spanning, romantiek, en ook ergens een herkenbaarheid in de personages.
Ik ben fan van Rachel, die trouwens een zeer toegankelijke auteur is, ze is zeer actief op Instagram, en doet de moeite om vragen of opmerkingen te beantwoorden, altijd leuk!

Meer recensies van Patriciantara