Weer een heerlijke Wexford

Patrick 23 februari 2023
Het mooie aan Ruth Rendell mysteries is dat ze gewoon goed geschreven zijn. De festivalmoord begint op het buitenterrein waar een rijke oude landeigenaar op zijn terrein een jongerenfestival organiseerd met bijbehorende protestliederen en grote namen. De bloemrijke beschrijvingen van personen, omgevingen en situaties van Rendell neemt je echt mee naar de plaatsen, waardoor de setting echt tot leven komt. De kronkels in relaties en mensen maakt het af en toe wat moelijker om te volgen wie wat nu weer gedaan heeft, maar uiteindelijk trekt dat snel genoeg weer bij. Het was ook wel grappig om zo'n oud exemplaar, uit 1984, te lezen, al begrijp ik dat er wat tweaks zijn geweest in de tussentijd om het vlotter leesbaar te maken. Al met al een fijne lees!

Meer recensies van Patrick