Pareltje
Voor Phoenix Books las ik: Schimmen in de Nacht door Sterre Carron.
*Cover: De fans van Sterre zullen mij begrijpen wanneer ik zeg "een echte Carron cover".
*Schrijfstijl: Die is ondertussen welbekend en zeer gesmaakt.
*Verhaal: Eerst was ik verrast. Geen Rani Diaz? Hmmm... ik blijf dus nog even op mijn honger zitten wat betreft mijn temperamentvolle vriendin (op papier)!
Maar jongens toch... Deze Stand Alone! Je begint te lezen en je bent compleet vertrokken van deze wereld. Je wordt meegesleept in een kluwen van spanning, dapperheid, onzekerheid, verdriet, vriendschap, wanhoop, wantrouwen, walging... een rollercoaster aan gevoelens.
De stukken uit het verleden zijn een meerwaarde om het hele plaatje te begrijpen!
Ook de afwisseling van perspectief was voor mij meer dan geslaagd. Ik hou daar wel van, om een verhaal vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Het maakt dat ik me kan verplaatsen in bepaalde personages (ja, ook in de slechterikken)
Zelf moeder en grootmoeder zijnde, zijn er uiteraard een aantal zaken die ik niet begrijp, niet wil begrijpen en hopelijk nooit zal begrijpen...(al nieuwsgierig?) Ik weet echter ook, vanuit mijn beroepsverleden, dat het écht wel kan! (Nu dan nieuwsgierig?)
*Besluit: Dit is een totaal andere Sterre Carron dan ik gewend ben maar wat heb ik er weer opnieuw een immense bewondering voor! Sterre behoort volgens mij in de top tien van beste schrijvers der lage landen!
Liefs
Patsi
*Schrijfstijl: Die is ondertussen welbekend en zeer gesmaakt.
Liefs
Patsi