Zo veel thema's in dit boek

Paul 05 augustus 2024
Vele thema's in dit verhaal.

Zo veel achterliggende thema's in dit boek. En het gaat allemaal over hoe mensen met elkaar om springen. Je aanpassen tot het uiterste aan de omstandigheden. Een beetje vals soms. Ambities, of voor mijn part de liefde, navolgend tot het oneindige. Onder de oppervlakte warmte en begrip. Maar in het openbaar (en soms achter gesloten deuren) wordt het keihard gespeeld.

De laag eelt op het hart wordt met het hoofdstuk dikker. Waardoor is iedereen anders? Waarom worden de voor de hand liggende keuzes nooit gemaakt? Waardoor rolt de bal op het einde toch weer anders? Een reis met een duidelijke drijfveer, maar ook naar het onbekende. Aan de hand van twee mensen die een verbond met elkaar opbouwen, en tóch ieder het hunne nastreven.

Het hoofdstuk over de 'sing song girls' blijft bij mij het meeste bij. De bevestiging dat het levenslot feitelijk door afkomst en omgeving bepaald is. Sommigen ontspringen de dans. Maar de meesten zijn machteloze pechvogels. Speelballen van de elite.

En de lezer(es)? Die herkent dat persoonlijke drijfveren met grote gevolgen voor velen niks nieuws onder de zon zijn.

Drie sterren. Gewoon wel aardig..

Meer recensies van Paul