Wat jij niet ziet, Liefde maakt blind, geschreven door M.J. Arlidge

paula 31 juli 2022

Ik zie dat er al 51 recensies geschreven zijn. Ik zelf heb weinig toe te voegen.
De achterflap geeft in het kort het verhaal weer en daaruit kan je al voorspellen wie de dader gaat worden. Ik keek even snel op de laatste baldzijde en ik  - spoiler verwijderd door Hebbanredactie -
Ook hoe het verhaal verloopt is vorospelbaar.
De dubbelzinnigheid van de titel heeft weinig toegevoegde waarde. De dialogen tussen de hoofdrolspelers kanje las lezer al voorspellen.
Wat het wel uitzonderlijk maakt is dat een beschadigde vrouw zo snel en zo moedige haar patronen weet te doorbreken. Na iedere ontmoeting met Mark voelt ze zich in eerste instantie schuldig en vindt dat iedere woordenwisseling aan haar te danken is.
Toch is zij ergens diep van binnen bewust dat er iets niet klopt en ze neemt de moedige stap om op onderzoek uit te gaan. Wie is Mark eigenlijk en heeft hij iets te maken met de reeks midaden die de gemoederen van de plaatselijke bevolking bezighoudt?

Maar los van deze feiten als lezer vraag ik me wel af hoe deze ommeker in Emma tot stand is gekomen. Ze is verliefd en ze wil alles op alles zetten om de relatie te laten slagen en ze kijkt uit naar hun initieme ontmoetingen. En hoe kan een verliefde vrouw een zware kandelaar op de hoofd van haar minnaar kapotgooien. Als ' schuldige' aan de woordewisseling naar deze stap is een grote. Wat gebeurde er vanbinnen bij deze Emma. Is het dan juist dat de ziende niet ziet, wat zij ziet?

Ondanks alle voorspelbaarheid in het verhaal is het voor mij toch een heel intergrerend verhaal.

Meer recensies van paula