Fijn om te lezen, zeker als je weinig tijd hebt een aanrader
In het begin kostte het me moeite, deels doordat ik wat gehaast was, deels doordat het verhaal een beetje langzaam op gang komt. Al snel werd ik door het verhaal gegrepen, het raakte me.
Het eenzame, in zichzelf gekeerde jongetje, raakte me.
Het grote gezin, volledig gericht op overleven raakte me.
Misschien was ik gewoon in sentimentele fase, maar alles raakte mij.
Het wanhopige plan van de kinderen uit dat gezin, de eenzaamheid waardoor het jongetje in dat plan mee gaat, de onvoorziene afloop.
Het verhaal is mooi en gelaagd, het zet je ook aan het denken, het zet aan tot mededogen.
Tegenwoordig lijken dingen soms zo enorm uit evenwicht. We laten ons zo vaak leiden door verontwaardiging , eigenbelang en verongelijktheid. We keren ons vaak zo makkelijk tegen mensen die erbij willen horen, soms zelfs tegen mensen die niks anders willen dan overleven. Het voelt gewoon niet eerlijk om dan te kiezen voor jezelf en het recht van de sterkste.
Het verhaal is echt heel mooi, treffend en goed geschreven.
Toch is het vooral die boodschap die bij mij blijft hangen.
Vijf sterren.
Het eenzame, in zichzelf gekeerde jongetje, raakte me.
Het grote gezin, volledig gericht op overleven raakte me.
Misschien was ik gewoon in sentimentele fase, maar alles raakte mij.
Het verhaal is echt heel mooi, treffend en goed geschreven.
Toch is het vooral die boodschap die bij mij blijft hangen.
Vijf sterren.