Soms gedateerd, maar grotendeels nog steeds actueel en een aanrader!
Een klassieker in het feministische genre, daarom wellicht meer voor vrouwen dan voor mannen bedoeld.
Maar al ben ik een man, het leest gewoon veel te lekker om ongelezen weg te leggen, ook al is het bij vlagen gedateerd.
Het boek begint nogal wonderlijk, met een samenvatting van wat komen gaat.
Eigenlijk is dat heel praktisch, in ieder geval voor dit soort theoretische boeken.
Het gaat immers over haar ideeën, over vrouwen, over mannen en over de maatschappij.
Haar ideeën lijken zo heerlijk logisch, op het moment dat je het vertrouwde rollenpatroon en alles wat daarbij hoort eventjes lekker loslaat. Mensen zijn als individu immers vele malen complexer dan de rol die ze krijgen toebedeelt op basis van hun geslacht?
Alles bij elkaar leest het boek heerlijk qua schrijfstijl en manier van denken, echt verfrissend, maar met allerlei voorbeelden, citaten, verwijzingen, uitweidingen over die voorbeelden en citaten, is het soms wel een beetje overdadig en vermoeiend. De samenvatting is gelukkig in dezelfde frisse schrijfstijl en uiteraard... met diezelfde verfrissende ideeën.
Dus... lees sowieso de samenvatting!
Het boek begint nogal wonderlijk, met een samenvatting van wat komen gaat.
Dus... lees sowieso de samenvatting!