Weerom een topper ! ⭐️⭐️⭐️⭐️,5

Pederebooksandtravel 03 november 2024
✨✨✨ recensie ✨✨✨

Met het boek “In diepe wateren” bevinden we ons in New Orleans. We maken kennis met Kaj Cardozo, officier van justitie. Hij staat voor een zeer belangrijke zaak. Na een mislukte ontvoeringspoging gaat hij op zoek naar bescherming voor zijn zoontje die diabetes-patiënt is. Hij doet beroep op een private firma want hij weet dat er veel corruptie is binnen het politiekorps. Hij huurt Val Sorensen in als lijfwacht. Val werkt voor de beveiligingsfirma van Burke Broussard en wordt ondersteund door een gans team dat ook op zoek is naar de dader. Zij is ex-marinier. Zij heeft de marine verlaten wegens een traumatische gebeurtenis waar ze af en toe toch nog de gevolgen van draagt. Kaj heeft zijn vrouw verloren en staat er al enkele jaren alleen voor om zijn zoon Elijah op te voeden. Daar Cardozo enkele belangrijke zaken lopen heeft beginnen ze daar te zoeken. Ze komen op het spoor van de gebroeders Gates. Zij zijn gekend als gewelddadige personen. Eén van hen zit al in de gevangenis wegens moord…

“In diepe wateren” Is een dik boek maar eigenlijk loopt het verhaal maar over vijf dagen. Het verhaal zit goed in elkaar en is en blijft spannend tot op het einde. Ondanks het een dik boek is krijg je niet de indruk dat het korter zou moeten. De personages zijn zo goed uitgewerkt dat je ook echt meeleeft met in het bijzonder de jongste broer Jace, een tiener die in de klauw zit van zijn oudere broer. Zelfs Czar, een reus van een hond, de hond van Val, krijgt hier zijn aandacht. Zoals in elk boek van Rose komt er ook romantiek in voor. De ontluikende liefde tussen Val en Kaj groeit uit tot iets moois. Maar dit doet niets af aan de spanning die heerst doorheen gans het boek en op het einde nog in crescendo gaat. Weerom een zeer geslaagde thriller van Karen Rose.

⭐️⭐️⭐️⭐️,5

Meer recensies van Pederebooksandtravel