Love and hate
“ Sneeuw, sterren en kaneel”, wat een heerlijke titel. Geeft me al een warm gevoel en roept het beeld op van lezen op een heerlijke zetel met een lekkere kop winterthee. Dus het boek dat ik zeker moest lezen.
In dit boek maken we kennis met Nora, de eigenares van een konditorei, van haar ouders geërfd. Haar bakkerij zit in slechte papieren en Nora moet iets doen om het van het faillissement te redden.
We volgen ook Hendrik, een charmante Zweedse bakker die via een TV-programma bakkerijen in moeilijkheden helpt.
Maar wat als Nora’s vriendin Bea haar bakkerij inschrijft voor het programma “aan de bak”, gemaakt door Hendrik. De eigenzinnige Nora denkt nog steeds dat ze het kan redden zonder de bemoeienissen van Hendrik. Maar ondanks alle protest besluit ze toch mee te doen want ze wil alles doen om haar erfenis te redden. De samenwerking loopt niet van een leien dakje. Nora heeft haar normen en zal deze steeds blijven verdedigen en Hendrik denkt aan zijn kijkcijfers. Er zit heel veel spanning tussen die twee. Maar liefde en haat liggen niet ver van elkaar.
Ook gaan we in verschillende hoofdstukken terug in de tijd naar het verhaal van Tuula en Nils. De twee verhalen stromen zo mooi samen. Ik zou zeggen lees het boek en kom het ook te weten, je zal er geen spijt van krijgen. Ik kijk alvast uit naar een volgend deel.