In dwazigheid eindigende uitgemolken potpourri
Het zelfde gevoel als bij een vroeger boek van deze auteur ("De erfenis van de tempeliers") dat toen door een andere lezer aangemerkt was als "de formule die groot is geworden door Dan Brown verder uitgemolken, ik ben klaar met dit onderwerp" krijg ik nu bij dit boek.
Wat is het verband tussen Jan van Eyck, de Honderdjarige Oorlog, Het Lam Gods, de verrijzenis van Jezus Christus, Maria Hemelvaart, Arsène Goedertier, Johannes de Doper, Jeanne d'Arc, de Katharen, de Albigenzische Kruistocht, Pius XII, de diefstal van de Rechtvaardige Rechters, en ga zo maar door.
Deze ganse potpourri vind je gebundeld in dit ene boek. Aanvankelijk was ik zinnens twee sterren te geven, maar een nonnenorde "Maagden van Sint-Michiels" die voor hun geloof karateslagen uitdelen, of Dominicanenbroeders die pistolen bovenhalen, lijkt mij te getuigen van een extreem ver doorgeschoten fantasie, wat Steve Berry zelf toegeeft in zijn nawoord en bewondering voor de gebroeders Disney.
Dus 1 ster is eigenlijk al te veel.
Dus 1 ster is eigenlijk al te veel.