Zij dacht hem zo goed te kennen, maar daarin had zij zich vergist.
Proloog:
Terwijl er een lijk naast hem ligt is hij bezig om een graf te graven. Nee het gaat niet gemakkelijk. Veel van zijn spieren doen pijn.
Eve Bennett werkt samen met haar man Nathaniel of Nate zoals zij hem noemt op Caseham High School. Zij onderwijst wiskunde en hij Engels. Adeline of Addie Severson heeft moeite om te beginnen met het nieuwe schooljaar. Addie krijgt les van Eve en Nate Bennett. In tegenstelling tot Engels gaat wiskunde haar moeilijk af. Ze voelt zich de outcast van de school. Ze wordt door een van de leerlingen Kenzie Montgomery gruwelijk gepest. Nee zij heeft het niet makkelijk. Het zou immers aan haar schuld te wijten zijn dat een andere leraar van school zou zijn verwijderd.
Eve heeft wat met schoenen. Of eigenlijk nog meer met degene die de schoenen verkoopt. Wat kan die man zoenen. En niet alleen zoenen. Behalve schoenen verkopen kan hij ook iets anders. En dat ook nog tussen de stapels dozen gevuld met schoenen. Logisch dat de liefde met haar man Nate is bekoeld.
Nate is knap en dat vinden anderen ook. En wel in het bijzonder de leerlingen op de school waar hij les geeft. Hij hoort zijn vrouw Eve regelmatig klagen dat hun liefdesleven op een laag pitje staat. Dat kan Nate niets schelen want hij vindt wel een oplossing.
DE LERAAR werd geschreven door FREIDA MCFADDEN en in 2024 uitgegeven bij LAB Uitgevers. Met veel plezier heb ik dit goed geschreven verhaal gelezen. Het is een genoegen om werken van McFadden te lezen wat mede te danken is aan de vertaling door Marie-Louise van Dongen. Ook dit verhaal werd subtiel opgebouwd om te eindigen met een mysterieus slot. Denk je te weten in welke richting het gaat zet McFadden je toch op het verkeerde been. Knap gedaan.