Té veel woorden voor "smal" gegeven
Veelgeprezen werk, verhaal over een Ierse jongedame die begin 50'er jaren naar “Het Beloofde Land”, de VS, scheep gaat om zich daar, op voorspraak van een daar verblijvende pater van Ierse origine, een bestaan te verwerven met een woonstee en een baan. Dat lukt, en vervolgens slaat, na een periode met heimwee de liefde toe en lijkt ze haar draai te vinden; maar een drama in Ierland roept haar terug, waarna de Ierse wortels toch sterk trekken, hetgeen haar in gewetensnood brengt…doet ze het of doet ze het niet?
Ik snap de verhaallijn en de opgeroepen spanningen, het is een mooie weergave van de mensen in die situatie in dat tijdsgewricht. Maar míj gaat het allemaal té gedetailleerd en uitgesponnen in een verhaal waarin ook maar geen echte spanning ontstaat.