' Onbegrijpelijk goed mis
Heerlijk je in dit soort “Wetenschappelijke Onzin” te mógen verliezen. De schrijver begeeft zich al vele jaren op het vlak van de onbegrepen wetenschap, de onverklaarbare uitleg, de onnavolgbare redenering, de oninvoelbare emotie, kortom de geïnstitutionaliseerde domheid die haar plaats heeft verworven in de wetenschappelijke literatuur bij de Nederlandse Academie voor 'Patafysica (de NAP). In dit kader heeft van Boxsel een “Encyclopedie van de domheid” voor ogen waarvan hij een aantal delen al heeft geschreven. De NAP is een officiële satelliet van het Collège de 'Pataphysique, een genootschap voor onnutte en inexacte wetenschappen. De 'Patafysica is de wetenschap van denkbeeldige oplossingen voor vaak ook denkbeeldige problemen. De 'Patafysica (vergeet de apenstrot niet!) is de wetenschap die zoekt naar de wetmatigheid van de uitzondering, met bijzondere belangstelling voor het epifenomeen en de afwijking waarbij de regel óók als, zij het frequent voorkomende, uitzondering gezien dient te worden. Indien u na lezing van deze korte toelichting popelt van verlangen u ook in deze wetenschap te verdiepen en verliezen: grijp uw kans! Indien u daarentegen denkt: wát een baarlijke nonsens lijkt mij dit werk, laat dan dit vat met onnutte kennis aan u voorbijgaan.