Mythologisch zeer goed
De cover laat 2 verroesten haken zien met wat touw er omheen. De titel spat er vanaf. Doordat ik de boeken rondom Ava en Luc geweldig vond, waren mijn verwachtingen hoog gespannen en ben dan ook enigszins teleurgesteld aan het einde van het boek. Hoewel het boek goed is neergezet, ging het wel meer een kant op die ik niet had verwacht.
Het verhaal gaat over Sadie een privé detective die door de familie Clark; bestaande uit vader Rob, moeder Isabella, tweeling Adriana (Addie) en Brandon en jongste dochter Luna, is ingehuurd om de dood van dochter Adriana te onderzoeken op het eiland Mull. Vol goede moed begint Sadie aan deze zoektocht om steeds meer te weten te komen over de dader en wordt verrast door de mythologische geschiedenis die er op het eiland Mull in alle hevigheid leeft onder de bevolking. Niets is zoals het lijkt is hier zeker op zijn plaats. Sadie moet alleen haar weg vinden in deze doolhof en wie is dan je beste vriend: de politie of de bewoners van het eiland.
Zo tot halverwege het verhaal kabbelt het wat voort en is er niet veel spanning dan alleen een paar moorden en de zoektocht. Halverwege komt de mythologie erbij, de geschiedenis van het eiland, het verleden met heksen alles wordt toegevoegd waardoor het boek even naar een wat hoger niveau wordt getild. Zo naar het einde toe als er diverse plotwendingen zijn geweest, komt de ultieme climax die ik zeker niet had zien aankomen. Alles wordt goed beeldend en goed uitgewerkt en verteld, alleen echt in het verhaal kom ik niet. Wie weet door de ik-wijze waarop dit boek geschreven is.
De verdieping in de hoofdpersonages is goed en geeft het verhaal een meerwaarde, toch blijven er de aanvullende personages aan het eind over met vraagtekens wat er nu achter hun persoon schuilt gaat. Daar kom je als lezer niet helemaal uit.
Geen moment is er de fijne pakkende sfeer uit de boeken van Ava en Luc. Het is zeker een leuk boek, maar echt pakkend, spannend is het geen moment. Het leest niet vlot weg en is soms een worsteling. Daarentegen is het verhaal prachtig en goed uitgewerkt.