Onderhoudend spannend
Dit is deel 2 van deze serie; deel 1 Iselin was bijna thuis. Hoewel het geen must is, is het handig dit deel eerst te lezen.
Het verhaal begint met een proloog die lekker spannend begint. Aansluitend volgens hoofdstukken met namen erbij zodat je weet waar en bij wie je zit in het verhaal. Het verhaal draait rondom het recherche team in Bodo. Rechercheur JaKob Weber heeft een relatie met een journalist Sigrid. Verder bestaat het team uit hoofdinspecteur Rakstad die wat vreemd gedrag vertoont, Armann Femris getrouwd met Linn en hebben een dochter. En de dames Noora Yun Sande en Josefine Skog. Een ieder in het team krijgt ruim de aandacht van de auteur.
Hoewel er een aantal keer terugverwezen wordt naar deel 1 is het niet storend in het verhaal.
Wat het verhaal interessant maakt zijn de stukjes dagboektekst die duidelijk van de dader zijn.
Wat eveneens mooi gedaan is, is dat Orland een aantal keer heel goed doet is iets in een verhaal zetten, je leest verder en drie hoofdstukken later voegt hij het eerdere hoofdstuk en nu samen. Bijvoorbeeld. Fine wordt gebeld door Jacob en zet de telefoon op luidspreker; er is een lijk gevonden. Het volgende hoofdstuk gaat over Jacob en Noora die op pad zijn naar het lijk, ze vinden Tuva en voelen dat ze bespied worden vanuit het woud. Aansluitend gaat Noora spullen halen om het lichaam van Tuva veilig te stellen. Volgende hoofdstuk gaat Jacob via een omweg op zoek naar degene die hun bespied en belt in de tussentijd Fine; hij hoort dat ze de telefoon op luidspreker zet. Zo mooi gedaan.
Daarbij is het verhaal filmisch geschreven en krijg je een goede verdieping in de personages.
Ik ga zeker deel 1 alsnog lezen en kijk uit naar deel 3 wat er gezien het verhaal zeker komt.