In kerstsfeer
Ik mocht dit boek lezen voor de boekenreizigers.
De cover past super goed bij het verhaal; de kerstboom midden op het plein en de huizen met winkels er omheen.
Stella is de eigenaresse van de kookwereld die haar winkel op het plein heeft midden tussen de andere winkels. Ze heeft goede contacten met de andere winkeleigenaars. Elk jaar staat er een kerstboom waarin de mensen hun kerstwens in een kerstbal kunnen doen en dan hopen dat deze uitkomt. Joost van Bellum is een wat norse man die de eigenaar is van het gebied waar de winkelpanden en het plein in gevestigd is. Hij heeft de kerstboom zoals elk jaar geregeld.
Het verhaal laat thema ziens als de verwachtingen van ouders, familiepatronen, liefde, verbinding met elkaar en het steunen van elkaar. Het is een heerlijke feelgood kerstroman die lekker wegleest en je waant je in de wereld van vroeger toen er nog veel sneeuw lag met kerst.
Mirjam weet de sfeer rondom de kerstperiode goed neer te zetten en het geeft je een paar uurtjes heerlijk leesplezier in de kerstdagen. De beeldende manier van schrijven zorgt ervoor dat je alles voor je ziet gebeuren.
De personages blijven wat oppervlakkig, maar daar is het verhaal wat te kort voor. Toch weet de auteur er nog een paar leuke plotwendingen in te verwerken. Iets van een epiloog was fijn geweest, maar het verhaal is goed en mooi afgerond.
Zouden wij anno nu nog een witte kerst gaan meemaken?
Zouden wij anno nu nog een witte kerst gaan meemaken?