Liefdesstaart
Ik mocht dit boek lezen voor de boekenreizigers.
De cover is heerlijk vrolijk en spat er van af. De hondenpootjes, het bot en de hond en persoon naast elkaar die alert zijn op elkaar en een binding hebben.
In deze novelle maken we kennis met de dierenvriend Bo Timmers die een honden uitlaatservice ‘Littel Crittins’ heeft in haar buurt de honden ophaalt en thuisbrengt in haar kanariegele bus. Zij heeft een zus en zwager: Marijke en Rogier van den Berghe die de eigenaars zijn van dierenopvang ‘Animalis’ op een boerderij net buiten het dorp. Bo moet een hond (corgi Mister C) ophalen bij Sheila die ineens vertrokken blijkt te zijn en nu de echte eigenaar de norse en irritante Dax Korevaar de deur opent. Allemaal genoeg ingrediënten om er een heerlijk feelgood kerstverhaal van te maken. Linda weet nog enige verdieping in de personages Dax en Bo in deze korte novelle te verwerken wat het verhaal zeker de moeite waard maakt.
Het verhaal is in chronologische volgorde geschreven en elk hoofdstuk heeft een dierenriem erboven getekend. Origineel gevonden. Tevens is het verhaal vlot en vol humor geschreven, waarbij zeker de diepere laag van het onmenselijke van de gemeentelijke regels en de eisen van huiseigenaren goed neergezet wordt.
Een kort verhaal met een lach, opluchting en genietmomenten voor een kerstdag op de bank.