Autobiografische inkijk
Ik mocht dit boek lezen voor de boekenreizigers.
Op de cover zien we een paar zolen van schoenen met de intialen van Eugène zelf erin met aan de bovenzijde een zwarte lijn die het touw van Bungeejumpen symboliseert. De rode letters spatten er vanaf en de dunne letters erboven maken het mysterieus.
Bungeejumpen is iets wat ik nooit zou doen, maar misschien spiritueel wel. Ik duik mee met Eugène in zijn stappen op dit pad. Hij heeft met helderziende Maik Tselepis na elk hoofdstuk een dialoog, wat voor mij niet prettig leest, echter wel goed weergeeft hoe Eugène strukkeld op dit te wandelen pad waarop hij ons lezers meeneemt in 13 jumpen. Bij elke nieuwe jump is de springer aan de bovenkant van elk hoofdstuk iets verder in zijn sprong aan het touw symbool voor de diepte waarin we gaan. Enkele jumpen worden wel goed beschreven maar niet in detail uitgewerkt. De tarotkaart wordt alleen in naam genoemd, echter een afbeelding is er niet van te zien, wat maakt dat het wat oppervlakkig blijft. Daarentegen is Eugène niet te beroerd om alles wat maar enigszins spiritueel is op te pakken en te proberen. Met zijn vlotte schrijfstijl en lekkere humor weet hij je mee te nemen op dit pad zodat je als lezer ook met een lach en een traan zit te lezen. Het is een anders dan andere boek, die je op een gezellige manier meeneemt in dit spirituele bungeejumpen.
Een boek zonder plotwendingen, maar puur de levensfilosofie neerzet van iemand die meer wil weten van het leven en deze stappen met alle onzekerheden zet. Wordt ik er als lezer spiritueel wijzer van? Dat niet, dan heb je jouw eigen jump nodig, echter het geeft een leuke inkijk in iets van spiritualiteit.