Verrassende wending
Let op: dit is een negende deel. Voor verdieping in de hoofdpersonages is het handig om bij deel één te beginnen. Dit deel is op zich los te lezen.
Op de cover springt de titel in witte letters met de bloedspatten je tegemoet. Het gele tasje in het gras met iets van de inhoud zorgt dat je al een beeld in je hoofd zet, die uiteindelijk zo anders blijkt te zijn. Even als de subtitel, in dezelfde kleur als tasje en auteurs naam. De cover is een mooi kloppend geheel.
Er spelen diverse verhaallijnen in zes dagen tijd, die goed met elkaar verweven worden en aan het eind een bijzondere afronding krijgen.
Als eerst is daar Gina Hart, rechercheur en heeft een relatie met inspecteur Chris Briggs, samen met haar team wordt ze op een moord van een tiener gezet die in het bos gevonden is nadat een groep pubers daar de nacht door heeft gebracht in tenten. Gina heeft een dochter Hannah en kleindochter Gracie.
We worden meegenomen in de gedachtegang van de tieners: Naomi, Oscar, Jordan, Elsa, Leah, Caro en Anthony, waarbij hormonen, sociale media veel invloed heeft, verliefdheid, rebellie naar alles en iedereen ruim aan bod komen.
De familie Meegan; Sandra en Frank, die samen een relatie hebben, waarbij Sandra invalide is en vastzit aan Frank die haar eigenlijk gebruikt voor zijn eigen gewin en zij hierdoor in een onhoudbare relatie zit waar ze niet uit kan.
De hoofdstukken zijn kort en lezen gemakkelijk weg. Zodra er een wisseling van personage is, is dat meteen duidelijk. Juist door de chronologische volgorde van het verhaal weet Carla je in het verhaal te trekken. Via gedachtes van de tieners kom je langzaam meer te weten over het voorlaatste kampeernachtje.
Hoewel dit zeker een goed boek is mis ik de verdieping in de personages, het blijft een beetje stilstaan. Zeker omdat de moord van deel 1 nu nog steeds in dit negende deel meespeelt. Voor mij mag het een keer afgerond zijn. De proloog klopt niet helemaal qua naam. Dit boek haalt het niet bij de spanning van deel 1 en toch is het een heerlijk spannend goed opgebouwd boek om te lezen met een verrassende uitkomst na diverse plotwendingen.
Lees ook het nawoord, dat geeft een meerwaarde aan de huidige tijd en visie van dit boek.