langzame start
De cover in combinatie met de titel geeft je een beeld van de jeugdige uithalers die tegenwoordig de drugs uit de havencontainers halen, immers gezien hun leeftijd krijgen ze lagere straffen dan volwassen.
Het verhaal gaat over Lynn die een eigen privé detective bureau heeft. Daarbij worden vooral veel zaken waaraan zij werkt meegenomen in het verhaal. Dit zorgt in het begin voor veel namen en een wat warrige start. Zo halverwege het verhaal is duidelijk dat Lynn heel veel hulp krijgt van vrienden uit haar verleden bij de politie en van de mensen die in hetzelfde pand werken als waar zij gevestigd is. Toch heb ik mijn vraagtekens: zo schaduwt Lynn een persoon, blijkt het anders in elkaar te zitten en is deze persoon vervolgens haar personeelslid en kan ze ook nog helpen zaken op te lossen; iets teveel van het goede.
De spannende momenten gaan snel en zouden wat meer diepgang mogen krijgen om het verhaal op een thriller niveau te brengen. Richting het einde komt er rust in de schrijfstijl van de auteur waardoor je de onderhuidse spanning meer voelt. Het einde zit op zich goed in elkaar, alleen komen er wat situaties naar voren die out of the blue komen en hierdoor wordt het verhaal wat onwerkelijk.
Plotwendingen en het einde van het verhaal is zeker goed gevonden.
Minpunten:
De research bij het stervensproces had echt beter uitgezocht moeten worden. Het is nu meer en meer bespreekbaar, dit doet het sterven echt te kort. Er wordt aangegeven in het verhaal dat stervende mensen niets horen. Aaaiii juist het gehoor is het laatste wat de mens loslaat voor je overgaat naar andere zijde. Echt niet goed uitgezocht.
De titel van het boek wordt een aantal keer in het verhaal genoemd, voelt alsof dit bewust wordt gedaan om zo de titel te kunnen staven bij het verhaal. Wie weet was een andere titel beter geweest.
Plotwendingen en het einde van het verhaal is zeker goed gevonden.
Minpunten: