Tegenvallend
Dit boek had ik eerder in het bezit dan Het Zoutpad. De kaft van het boek is prachtig, er wordt vermeld dat dit het magische, sprankelende vervolg is op Het Zoutpad. Eerst het Zoutpad gelezen. Mooi verhaal. Heerlijk vlot geschreven, aan het eind werd het boek voor mij wat vervelender. Raynor blijft een beetje jammeren. Voor mij had een waardevolle toevoeging aan dit boek geweest, wat gesprekken die er tijdens het wandelen en kamperen tussen beiden waren omschreven.
Nu De Wilde Stilte gelezen, helaas. Voor mij geen aanrader. Het boek kabbelt, Raynor weet nog steeds wat te jammeren. Er zit voor mij geen cement wat alle losse onderwerpen (dood moeder, onderdak in de kerk, intrek in de oude ciderboerderij en op het eind nog een wandeling) verbindt. Ik kom niet verder dan 2 sterren.