Verrassende plotwendingen en mooie personages

PHen 21 januari 2025
Het boek De val van Tammy Davidson is een zeer kundige thriller waarin meerdere verhaallijnen op zeer onverwachte wijze samenkomen.
Het eerste deel gaat over Puck en Abel op vakantie in Frankrijk, middels herinneringen wordt duidelijk waar ze doorheen gegaan zijn als stel. Twijfels over een kinderwens en eenmaal geboren bleek Marnix gehandicapt aan zijn voet.
Vervolgens sprint deel 2 over naar Jonathan, die door persoonlijkheidsproblematiek bijzondere keuzes maakt en als gevolg daarvan gezocht wordt door de politie. Een ware klopjacht wordt op touw gezet.

Deel 3 en 4 laten deze verhaallijnen combineren met nog twee andere hoofdpersonen, maar omdat ik de verrassende elementen niet wil verklappen raad ik je aan dit boek zelf te lezen.

Wat opvalt zijn de goed uitgewerkte personages en de veelheid aan maatschappelijke thema's die in dit boek naar voren komen. Zo worstelt Puck met het ontbreken van een kinderwens, waarvoor ze therapie volgt. Jonathan heeft te maken met een persoonlijkheidsstoornis die door de eenzaamheid in de coronatijd meer aan de oppervlakte komt. Daarnaast wordt ingegaan op de kracht van media, zowel geschreven in de vorm van boeken als online in de vorm van radio.
Maar vooral de verrassende manier waarop de verhalen samen komen, maakt dit boek de moeite waard om te lezen.

Dank @ilonaslevenbijls en @lsuitgeverij voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van PHen

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.