De magie van verhalen
Gisterenavond bespraken we in de gezellige leesclub van @ilonaslevenbijls dit mooie boek. Hartelijk dank @lsuitgeverij voor dit exemplaar!
Sarah staat na de scheiding met haar ex Jack op het vliegveld om naar haar familie in Boston te gaan, als ze een schaapje in een Ierse souvenirwinkel koopt. Dit schaapje is het begin van een magisch avontuur, want ze stapt op het vliegveld naar Ierland. Omdat het hotel in onderhoud is belandt ze in een cottage in Thornwood Village. Hier sluit ze vriendschap met Hazel, een jonge meid die geïnteresseerd is in het Goede Volk.
In het Thornwood van 100 jaar eerder gaat boerendochter Anna op pad met de Amerikaanse Harold die onderzoek doet naar het Goede Volk en het geloof van het Ierse volk hierin. Anna is een soort tolk die meegaat en de verhalen hoort van haar eigen gemeenschap.
De twee verhaallijnen wisselen elkaar af en lijken op het eerste oog niet met elkaar verbonden of elkaar te versterken. Toch is er een soort van rode draad te ontdekken; allerlei soorten van rouw spelen een rol in verleden en heden. Met een beetje magie en geloof in meer maken alle personages een persoonlijke ontwikkeling door en leren omgaan met hun rouw.
Met dit boek wakkert @eviewoods.author de interesse aan in de Ierse mythologie en verhalenwereld. Eveneens laat ze zien een liefde voor boeken te hebben, door ook verschillende boeken te noemen. Ik kijk uit naar het volgende boek van haar hand, want stiekem vind ik ze steeds beter worden.
#ikleeseviewoods #eviewoods #ilonaslevenbijls #deverhalenverzamelaar #zininfeelgood