Verborgen levens
Nadat ik vorig jaar kennis gemaakt had met Viveca Sten en Hanna en Daniel in het Zweedse skidorpje Åre, mocht ik dit jaar het vervolg lezen van lsuitgeverij. Het eerste deel 'Verborgen in de sneeuw' vond ik een wat meer cosy crime, maar dit tweede deel is dat absoluut niet.
Hanna en Daniel moeten de bloederige moord op Johan onderzoeken. Johan was een bekend figuur door zijn topsport verleden, maar was de jaren voor de moord loodgieter in het dorpje Åre en omstreken samen met zijn zakenpartner Linus. Op een dag wordt hij vermoord in de sneeuw gevonden. Wat volgt is een zoektocht waarin alle mogelijke verdachten en motieven onderzocht worden.
Daarnaast lezen we de belevenissen van de jonge Rebecka die opgroeit in de religieuze gemeenschap Licht des Levens. Al snel wordt de jonge vrouw uitgehuwelijkt aan de dominee van de gemeenschap een hele eer, of toch niet? En wat hebben zij te maken met het moordonderzoek op Johan?
Naast dit moordonderzoek leef je mee met de persoonlijke ontwikkeling van de inspecteurs, Hanna worstelt met de band met haar moeder, Daniel met de relatie met zijn vriendin en dochtertje en Anton met zijn geaardheid. Dit alles maakt dat je meer met de personages meeleeft en het niet enkel leest als een moordonderzoek.
De schrijfstijl is prettig en leest snel weg. Wel vond ik dat de auteur soms wat aparte details beschreef over de personages, zoals de manier waarop ze aten.
Ik zat al snel in het verhaal en kon het boek lastig wegleggen. Je leest twee verhaallijnen, waarbij in het begin de verhaallijn van Rebecka minder aandacht kreeg. Deze lijn vond ik juist interessant, ook omdat het zijdelings beschreef hoe de coronatijd in Zweden ervaren werd. Ik kijk ernaaruit om meer van Viveca Sten te lezen.