Doden praten niet
Met de leesclub #samenlezenwe#samenlezenwetamarageraeds heb ik Doden praten niet van Tamara Geraeds gelezen.
Hoofdpersonage in dit boek is Maud die op korte tijd haar vader, haar job en haar huis verloren heeft waardoor ze nu gedwongen op straat leeft. Op een dag wordt ze aangesproken door Paul die haar onderdak en eten aanbiedt in ruil voor een wel heel speciaal verzoek. Paul wil dat Maud afrekent met iemand die zijn zusje heeft aangerand…
Eerlijk is eerlijk: ik stond niet echt te springen om aan dit boek te beginnen daar een ander boek van Tamara, Vakken van wraak, mij niet zo bevallen was. Is mijn mening daardoor wat beïnvloed? Misschien wel een beetje want helaas is mijn recensie niet zo lovend.
Wat mij eerst en vooral verbaasde was het gemak waarmee Maud inging op het aanbod van Paul. Ik begrijp wel dat je wanhopig bent als je niks meer hebt maar Maud was wel heel naïef om zo snel ja te zeggen. Bovendien zag ze er ook geen graten in om opnieuw hetzelfde te doen met een ander slachtoffer. Ze genoot er ook van waardoor ik haar al snel als gestoord ging aanzien.
Ook haar houding t.o.v. andere mensen wisselde veel te snel waardoor het verhaal opnieuw heel ongeloofwaardig overkwam. Hoe kun je van de 1 op de andere dag iemand willen vermoorden om er dan vervolgens verliefd op te worden ? De ontknoping was wel spannend maar kon de rest van het boek niet goedmaken.
Lees dit boek als je van eenvoudige, voorspelbare thrillers houdt.
Beoordeling: 2,5/5
Lees dit boek als je van eenvoudige, voorspelbare thrillers houdt.
Beoordeling: 2,5/5