Vakken van wraak

Philine 08 januari 2024
Met de leesclub #samenlezenwe#samenlezenwetamarageraeds heb ik het kortverhaal Vakken van wraak van Tamara Geraeds gelezen.

Julia en Steffan wonen samen. Beiden hebben ze in hun verleden al wat tegenslagen voor de kiezen gekregen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze een ijzersterke relatie hebben.
Op een dag ontvangen ze een adventskalender die geen gewone adventskalender blijkt te zijn. Telkens ze een vakje openen, gebeurt er iets ergs met iemand die ze kennen. Al gauw hebben ze door dat de afzender van de kalender aan het afrekenen is met iedereen die het vroeger niet zo goed met hen voorhad.

Ik vond dit verhaal een heel originele invalshoek hebben door het gebruik van een adventskalender die de voorbode bleek te zijn van nare situaties. Zelf koop of krijg ik ieder jaar wel een adventskalender maar deze zou ik dus nooit willen hebben.

Het verhaal is spannend en speciaal waardoor ik moeite had om het weg te leggen. De verschillende gebeurtenissen waren wel wat vergezocht en ongeloofwaardig. Er was ook teveel wissel van personages die dan niet meer terugkwamen in het verhaal dat heel sterk begon maar afzwakte naar het einde toe. De ontknoping was ook een beetje te gekunsteld. Ik had graag wat meer geweten over de daders.

Ik ben een doorgewinterde lezer die al jarenlang thrillers leest dus voor mij wat dit niet de beste thriller. Maar voor mensen die nog niet zoveel leeservaring hebben en houden van een spannend, niet al te moeilijk tussendoortje, zal dit boek zeker in de smaak vallen.
Beoordeling: 3/5

Meer recensies van Philine