heerlijke ya fantasy van eigen bodem
Ik heb hier echt van genoten! De hoofdstukken zijn mega kort en het verhaal is heerlijk geschreven, je vliegt echt door de pagina's heen. Het is je typische YA fantasy, wat af en toe een beetje voorspelbaar is maar dat geeft niet! Ik wil ook wel even benadrukken dat het enorm YA geschreven is, ik merkte dit duidelijk maar ik hou van YA dus stoorde me er totaal niet aan.
De personages vind ik goed uitgewerkt, je merkt duidelijk wat hun standpunt ten aanzien van de wereld en de gebeurtenissen is. Iliona vind ik een enorm leuk personage al is ze af en toe wel wat naïef. Ze heeft het beste met iedereen voor en probeert dus ook altijd het goede te doen. Roran daarentegen vind ik enorm eigenwijs en koppig, iets wat ik in het begin nog oké vond maar me, naarmate het verhaal vorderde, toch begon te irriteren. Ik voel de connectie tussen de twee ook niet echt maar ik wacht smachtend af op het volgende deel! Ik ben benieuwd hoe hun relatie gaat ontwikkelen.
De verhaallijn op zich vond ik erg tof om te lezen. Zes 'Helden' of toch niet?! Het magisch systeem van de erfgenamen vond ik ook heel tof. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt in het volgende boek! Ik ben in ieder geval team Maya.