Verhaal in winterse sfeer
3,5 ster. Ik vond dit wel een oké boek, niks bijzonders maar het las wel vlot door het weinig aantal pagina's en de fijne schrijfstijl.
Het boek gaat over Rilla die na lange tijd terugkeert naar Applemore omdat haar vader overleden is en zij het huisje waar hij verbleef leeg gaat halen. In de tussentijd komt zij terug in contact met Lachlan en zijn drie zussen, Polly, Charlotte en Beth. De twee families hadden vroeger een hechte band en spendeerde veel dagen samen in Applemore.
Je ziet dat de band tussen de twee families en aldus de personages langzaam terug opbouwt, wat uiteraard heel mooi is om te zien. Toch vond ik dit boek qua verhaal enorm sloom. Er gebeurde niet veel en ik vond dat de focus op de verkeerde gebeurtenissen lag in dit boek. Zo lag de focus meer op de twee cottages in Applemore dan op de romance die normaal centraal had moeten staan in dit verhaal. Dit zorgde er dan ook voor dat ik af en toe mijn interesse verloor tijdens het lezen. Een sidestory doorheen het verhaal is helemaal prima, maar het moet niet de belangrijke factoren in het boek overschaduwen.
De personages vond ik op zich wel leuk al vond ik het enorm frustrerend dat toen er eindelijk wat romance aan te pas kwam, deze ook weer enorm snel terug uitdoofde... ja ik spreek dan over een nutteloze third act.
Een aantal positieve elementen vond ik het landschap en de levendige schrijfstijl van de auteur. De wintervibes in dit boek maakte het verhaal leuker. Ik vond dat de auteur Applemore zo gedetailleerd omschrijft dat ik het gevoel kreeg dat ik zelf in Applemore aanwezig was!
Om kort samen te vatten: ik vond het wel een leuk boek dat zich afspeelt op een leuke locatie maar ik zou 'm niet aanraden als je echt zoekt naar een leuke winterromance want dat was dit boek totaal niet. De romance ligt veel meer op de achtergrond dat je zou willen. Toch maakt de fijne schrijfstijl, het weinig aantal pagina's en de omgeving van het boek veel goed!