spetterende thriller

3,5 sterren.

Wat een zenuwslopende thriller was dit zeg.. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het heel sloom op gang vond komen. Ik had moeite met lezen en vond het verhaal in het begin niet zo interessant. Er werd veel technische informatie gedropt over vulkanen wat mij nou niet zo interesseert. Ik vond dat dit het hele verhaal behoorlijk overschaduwde..
Ondanks al deze (voor mij) nutteloze informatie las het wel redelijk vlot door de enorm korte hoofdstukken, van vaak 2-3 pagina's wat wel positief was.

Rond de 30% begon ik er wat meer in te komen, hierna waren ook alle technische details uitgelegd waardoor men verder ging met het echte verhaal. Voor mij had het boek makkelijk kunnen starten vanaf de 30% mark. Ik vond het daarna zeer spannend, zelfs zenuwslopend, om te lezen over de naderende uitbarsting en daarmee ook de dodelijke slachtoffers die al dan niet gingen volgen. Het verhaal en de situatie werd ook duidelijker geschetst zonder al te moeilijke details. Waar ik in het begin dus niet kon volgen, kon ik later wel achterhalen wat er te gebeuren stond (net dankzij het weglaten van de technische uitleg).

De personages vond ik allemaal interessant. Sommige in de positieve en sommige in de negatieve zin. Ik vond de meeste personages namelijk echt enorme driftkikkers maar dit zorgde wel voor entertainment. Een aantal gebeurtenissen rondom de personages slaagden erin mij te shockeren.. Ik had al de tragedie niet zien aankomen ookal was dit best logisch.

Ik ben blij dat ik het boek uitgelezen heb want het boek werd veel beter nadat alle technische details uit de weg waren geruimd. Indien je dus net zoals mij moeite hebt met het weglezen van het boek zou ik je aanraden nog even door te zetten.

Meer recensies van PhoebesMysticalReads