Pure nostalgie!
“Het nog grotere Fiep kijkboek” is aan zijn derde druk toe en blijft een lust voor het oog en een waardevolle aanwinst voor elke kinderboekenkast. Dit extra grote kartonboek is een juweeltje, gevuld met de herkenbare en geliefde illustraties van Fiep Westendorp. Met 64 prachtige themapagina’s neemt het boek jonge kinderen en hun ouders en grootouders mee op een ontdekkingsreis door de wereld om hen heen.
De thema’s in het boek, zoals In de stad, In de dierentuin, In het circus, Op school, Naar de camping en Spelletjes… zijn gevarieerd, herkenbaar en bieden voor ieder wat wils.
De tekeningen van Fiep Westendorp zijn speels, uitnodigend en zitten vol kleine details die kinderen uitdagen om goed te kijken en te benoemen wat ze zien. Fiep Westendorps illustraties zijn voor de ouders en grootouders pure nostalgie, maar blijven nog steeds boeiend. Ik ben er ook van overtuigd dat de kinderen van deze figuren zullen (blijven) houden.
Dit is mijn inziens zonder twijfel een boek dat uitnodigt om samen met de kinderen op ontdekkingstocht te gaan en te praten over wat er allemaal te zien is, m.a.w. het is perfect voor gezellige voorleesmomenten.
Het grote, stevige formaat van het boek maakt het boek robuust en dus zeer geschikt voor jonge kinderen. De stevige pagina’s kunnen tegen een stootje, wat ideaal is voor de kleine lezers die heel graag bladeren. Dit boek is meer dan alleen een prachtig kijkboek, het is ook een bron van inspiratie voor verhalen en fantasie.
“Het nog grotere Fiep kijkboek” is vrolijk, leerzaam, grappig en vooral onvergetelijk.
Het is een aanrader voor elke ouder, grootouder of juf die op zoek is naar een boek dat kinderen keer op keer willen oppakken.
Met zijn in het oog springende cover met goudopdruk is dit boek een must-have voor iedereen die de wereld van Fiep Westendorp wil delen met de volgende generatie.
Meer leuke en interessante recensies zijn te lezen op www.indeboekenkast.com
Meer leuke en interessante recensies zijn te lezen op www.indeboekenkast.com