Veel pagina's weinig voldoening... Onyx Storm liet me verward achter

Pink_Novelle 25 maart 2025
Ik had torenhoge verwachtingen voor Onyx Storm, maar bleef uiteindelijk teleurgesteld achter. Vanaf de eerste pagina word je zonder enige opbouw in het verhaal gegooid, en eerlijk gezegd wist ik de eerste honderden pagina's vaak niet eens over wie het ging. Een herlezing van Iron Flame is bijna noodzakelijk, want ik had moeite om te volgen welke personages centraal stonden en waar het verhaal naartoe ging.

Hoewel ik ontzettend uitkeek naar meer van Violet, Xaden en de rest van de wereld van Basgiath, voelde dit boek onsamenhangend aan. De spanning die in de vorige delen zo sterk aanwezig was, miste ik grotendeels. Pas rond pagina 700 begon het voor mij echt interessant te worden. Als dit een ander boek was geweest, had ik het waarschijnlijk niet eens uitgelezen...

En dan dat einde... heb ik iets gemist? Het voelde afgeraffeld en gaf me geen voldoening. Na de spectaculaire en meeslepende ervaring van Fourth Wing en Iron Flame, kwam Onyx Storm daar gewoon niet bij in de buurt. Misschien verandert mijn gevoel na verloop van tijd, maar op dit moment overheerst vooral de teleurstelling.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.