Narcisme in romanvorm
Greetje van den Berg schreef al veel romans. Ik ben er niet zo'n fan van, maar toen ik haar op tv hoorde vertellen dat ze een trilogie over narcisme aan het schrijven was, had ik wel belangstelling en heb ik het boek gereserveerd via de bibliotheek.
De serie heet: Duet van het zwijgen en dit is deel 1. Deel 2 heet Samen en is inmiddels ook verschenen. Dat wordt dus mijn volgende reservering.
Het verhaal gaat over Gerben, een middenstander, die zijn vrouw aan een ongeluk verliest. Zijn medewerkster, de knappe Heleen weet hem er weer bovenop te helpen. Al blijkt zij in wezen een gefrustreerde vrouw te zijn met een persoonlijkheidsstoornis. Hoe één en ander zich ontwikkelt moet je zelf maar lezen. Het is laagdrempelig beschreven, maar juist daarom ook wel interessant voor mensen die studieboeken over narcisme niet zullen lezen. Het bedient dus een bepaald publiek en dat is mooi. Want narcisme is moeilijk te herkennen, maar brengt grote schade aan in gezinnen en families. Ik vind dat de andere karakters in dit boek beter uitgewerkt hadden mogen worden.