Luisteren in tijden van rouw
Als je, net als ik, nog maar kort weduwe bent, komt er veel op je af.
Je gevoelens zijn anders dan anders, je bent wiebelig, krijgt veel aandacht en moet een compleet nieuw ritme zien te vinden.
Ik was blij dit boek in mijn bibliotheek te vinden.
Een luisterboek, met 1 hoofdstuk, soms een halve, per keer, is voor mij te doen op dit moment.
Margroet Bordes neemt me mee vanaf het moment dat je weet 'dat het eraan zit te komen', naar meer dan een jaar na het overlijden van je geliefde.
Ik sta nog maar aan het begin, in het midden van de storm, maar wat fijn om te horen dat de rouw altijd bij me blijft (want ik wil mijn lief niet kwijt) én anders wordt en er ruimte zal ontstaan. Nu roepen allerlei mensen dat ik misschien te hard ga. Dat kan best, maar ondertussen is het fijn om handelend bezig te zijn met dingen voor mezelf. Dit heeft 3 jaar niet gekund. Ik was met alle liefde mantelzorger, maar dat het nu mijn tijd gaat worden is ook goed. Hoe groot ik het gemis ook voel en zal voelen, altijd weer.
Dat alle gedenkdagen in een jaar pijnlijk voelen, dat werd ik me hierdoor bewust, maar ook dat ik zelf de keus mag maken hoe ik met die pijn omga en me niet hoef te voegen naar iedere uitnodiging. Verrijkend en verfrissend geschreven door een 'medesister'. Dank Margriet!
Pioen aug 2024
Ik was blij dit boek in mijn bibliotheek te vinden.
Pioen aug 2024