Verfrissend

Pioen 08 april 2025
Wat een leuk boekje van Arie Boomsma. Hij schreef het om bewegen voor ouderen te stimuleren. Dat klinkt mij meteen als saai in de oren. Maar niets is wat het lijkt. Arie traint zijn 80 jarige ouders al langere tijd in zijn sportschool en met succes. Zelf leeft hij ook bewust en gezond. Toch biedt dit boekje op eenvoudige manier aanknopingspunten om te bewegen te komen, ook al ga je misschien niet naar een sportschool.
Hij legt de aan te leren bewegingen goed uit, koppelt ze wel aan zaken die je in de sportschool kunt doen, maar is vooral heel praktisch in zijn aanpak. Want...bijna niemand gaat naar een verpleeghuis voor zijn ziekte, maar omdat hij of zij de bewegingen die nodig zijn voor een zelfstandig leven niet meer kan maken. Dat is toch wel schrikbarend eigenlijk en we laten het met elkaar zover komen, door voeding, te weinig rust en te weinig beweging! hier kan dus nog veel gedaan worden op het gebied van preventie!
Pioen april 2025

Meer recensies van Pioen