Ongevraagd advies
Vijf bezoekers van een buurtbibliotheek in Tokio krijgen boekentips van de bibliothecaresse als ze hen vraagt: “Wat zoekt u?” En niet alleen de gevraagde boeken, maar ook een ongevraagd advies dat blijkt te kloppen met hun geheime droom. Vaak kan een klein iets tot grote veranderingen leiden, zoals de boeken in dit boek doen.
Ik hou van die typisch Japanse sfeer in dit boek. Leuk detail is dat de personages in elkaars verhalen voorkomen zonder elkaar te kennen.
Je kunt het boek makkelijk in meerdere keren lezen door de losse verhalen (die wel samen een geheel zijn).
De raadselachtige bibliothecaresse kreeg in mijn beleving steeds grotere vormen, haar rol is ook doorslaggevend voor iedereen eigenlijk.