Zichzelf overwinnen
Ik hou van coming of age boeken waarin kinderen iets moelijks hebben te overwinnen. Lastige ouders bijvoorbeeld. In dit boek heeft hoofdpersoon Lea ook iets lastigs te overwinnen: zichzelf. Misschien is het weinig empatisch van me, maar ik vond het best moeilijk om met haar mee te leven. Eét gewoon en hou op met het jezelf en je ouders onnodig moeilijk te maken, dacht ik de hele tijd. Dat het zo simpel niet is, weet de auteur overigens wel goed te verwoorden. Maar toch.
Gelukkig is Jante Wortel een heel goede schrijfster. De beklemming binnen het gezin van Lea is ontzettend goed beschreven, net als de Noorse natuur. En dan het ongeluk met de caravan: súperspannend en aangrijpend.
Al met al ben ik heel nieuwsgierig naar een volgend boek van deze veelbelovende auteur.