Wederom een heerlijke roman!

Priscilla 30 juli 2024
In ‘De kus die alles veranderde‘ maken we kennis met Liv. En ik sloot haar als hoofdpersonage van dit verhaal meteen in mijn hart.

Liv heeft een heerlijke dosis humor en haar liefde voor de mensen om haar heen, met name voor haar beste vriendin en haar moeder, straalt van de pagina’s af.

Ze heeft het niet makkelijk gehad, heeft niet al haar dromen kunnen najagen en heeft een chronisch gebrek aan inkomsten. Toch houdt ze van haar leven.

Haar beste vriendin staat op het punt om te gaan trouwen en Liv heeft alles tot in de puntjes voor haar bestie geregeld. Ze kijkt enorm uit naar de mooiste dag van het leven van haar vriendin, alleen een beetje jammer dat ze daarbij wel met Jake zal moeten dealen.

Hij heeft alles wat zij niet heeft en dat heeft alles te maken met het verleden en mogelijk zelfs met dat van hun gezamenlijke verleden.

Het hoe en wat wordt natuurlijk vanzelf duidelijk in dit heerlijke nieuwe verhaal van Lauren Kate.

Lauren schrijft vlot en beeldend waardoor het heerlijk weg leest. Ze weet ook in dit boek weer een zeer goede balans te vinden tussen serieuze onderwerpen, levensvragen en een dosis humor.

De verhaallijn kent een onrealistisch aspect wanneer het universum omdraait en Liv plotseling een leven leeft dat anders is dan haar Echte Leven.

Ik werd op een positieve manier verrast door deze wending en de uitwerking ervan. Want ja, hoewel het natuurlijk onrealistisch is, waren zowel de personages als de gedachten en gevoelens realistisch uitgewerkt.

De combinatie gaf mij met regelmaat een brok in de keel. Dit omdat je Liv kent in haar Echte Leven en weet hoeveel de mensen om haar heen betekenen. En ja eerlijk is eerlijk, aan het einde heb ik gewoon tranen met tuiten gehuild.

In dit andere universum zien we haar personage leren en groeien. Zien we haar reflecteren, terug- en vooruitkijken. Deze ontwikkeling was prachtig. De liefde was prachtig. Is prachtig.

Dit verhaal zal vol verrassende wendingen, emotionele gebeurtenissen maar ook veel humor.

Het brak mijn hart, het heelde het weer. En ik sloeg het boek met tranen in mijn ogen dicht en slaakte een gelukzalige zucht.

Conclusie
Soms heb je gewoon even lekker een boek nodig dat je van alles laat voelen.

Dit nieuwe boek van Lauren Kate is er weer zo een voor mij. Ik word gewoon heel erg blij van de manier waarop ze schrijft en een juiste balans creëert tussen alles wat belangrijk is in een roman.

Het verhaal en de personages hebben in ‘De kus die alles veranderde’ de juiste hoeveelheid verdieping en ontwikkeling. Er gebeurt meer dan genoeg om te willen blijven lezen en daarnaast geeft het ook nog een boodschap mee.

Wat wil je nog meer?

Ik weet het al.. Het volgende boek van Lauren Kate graag! ;)

Meer recensies van Priscilla