Vlotte thriller!
In ‘De laatste steen’ maken we kennis met detective Jennie die te maken krijgt met een zaak die een link heeft met haar verleden.
De vraag is echter of ze objectief genoeg is om deze zaak op te lossen, zonder voorbij te gaan aan haar eigen gevoel en trauma’s.
Dit verhaal is vanaf de start beeldend en vlot geschreven. De aandacht van de lezer wordt direct getrokken en de spanning bouwt al vrij snel op.
Toegegeven, Jennie was niet mijn favoriete personage. Ik had wat twijfels bij de uitwerking van haar personage, ondanks dat ik haar emoties wel voelde.
Een belangrijk aandachtspunt is de manier waarop Jennie wordt neergezet. Sommige van haar keuzes zijn moeilijk te begrijpen en voelen niet logisch aan. Haar stilzwijgen over een incident roept vragen op over haar professionaliteit.
Dit geldt ook voor het verzwijgen van haar relatie met het slachtoffer. Daarbij lijkt Jennie soms last te hebben van tunnelvisie, wat haar beoordelingsvermogen als rechercheur niet ten goede komt.
Dit voelde voor mij soms wat frustrerend, maar het bracht ook een zekere emotionele laag in het verhaal.
De auteurs weten ondanks dit aandachtspunt wel te boeien met het verloop.
Door de vlotte schrijfstijl, de snel opvolgende gebeurtenissen en een intens onderzoek, is het moeilijk het boek aan de kant te leggen.
Het verhaal biedt de lezer onverwachte wendingen met een who dunnit-sfeer.
Ik vond het interessant om de betrokken personages te leren kennen en dan met name de onderlinge verhoudingen. Wel had ik iets meer uitwerking willen zien wat betreft Jennie en haar collega’s. Het voelde nu niet echt als een samenwerkend team.
De plot is zorgvuldig opgebouwd en blijft wat mij betreft tot het einde intrigeren. De zoektocht naar de waarheid was urgent en voelbaar.
Wel is het jammer dat een bepaalde verhaallijn, die draait om een collega van Jennie, onafgerond blijft. Dit voelt als een gemiste kans en laat een los eindje achter voor mijn gevoel.
Conclusie
‘De laatste steen‘ heeft mij, ondanks mijn twijfels over Jennie en wat uitwerking, zeker weten te boeien.
Vooral de zoektocht naar de waarheid en de onderlinge verhoudingen van de personages vond ik verrassend interessant.
Hadden er dingen beter gekund? Zeker wel. Maar het was wat mij betreft niet storend.
Deze vlotte thriller heeft mij zeker wat spannende leesuurtjes bezorgd!
De auteurs weten ondanks dit aandachtspunt wel te boeien met het verloop.
Het verhaal biedt de lezer onverwachte wendingen met een who dunnit-sfeer.
Conclusie
Deze vlotte thriller heeft mij zeker wat spannende leesuurtjes bezorgd!