‘Weer een roman om bij weg te dromen!’
Feel good op z’n best, dat zijn de boeken van Jill Mansell!
Elk jaar kijk ik weer uit naar haar nieuwste boek, en ook dit keer stelde ze absoluut niet teleur. Ondanks mijn liefde voor duistere verhalen, blijft Jill Mansell al jarenlang één van mijn favoriete auteurs. Waarom? Omdat ze als geen ander weet hoe je je lezers laat wegdromen met hartverwarmende personages, fijne dialogen en romantiek die je een glimlach bezorgt.
In ‘Denk jij ook weleens aan mij?‘ maken we onder andere kennis met Nella en Nick, die elkaar ontmoeten in het pittoreske dorpje Starbourne in de Cotswolds – alleen al die setting zorgt voor heerlijke romantische vibes. Wat volgt is een verhaal waarin niet alleen romantiek, maar ook vriendschap, tweede kansen en een gevoel van gemeenschap centraal staan.
Zoals we gewend zijn van Jill, volgen we meerdere verhaallijnen, waaronder ook die van Hollywood-actrice Lizzie. Haar vlucht uit de spotlights brengt haar in aanraking met de norse maar charmante Matthew. En laten we eerlijk zijn: zulke personages zijn toch genieten? Ik hou er in ieder geval enorm van!
De personages hebben precies de juiste hoeveelheid diepgang voor een feel good verhaal. Wat mij betreft zijn ze geloofwaardig, sympathiek en allemaal maken ze een mooie persoonlijke ontwikkeling door. Ze zijn stuk voor stuk loveable, waardoor je ze eigenlijk geen gedag wilt zeggen als het boek uit is. Ik had graag nog even in Starbourne willen blijven.
Alle verhaallijnen in dit boek komen uiteindelijk prachtig samen in het slot.
Natuurlijk is een feel good verhaal voorspelbaar – dat hoort er gewoon bij – maar Jill Mansell weet er zoals altijd genoeg verrassingen in te stoppen om vernieuwend te zijn.
Haar schrijfstijl is heerlijk vlot en beeldend, de gebeurtenissen volgen elkaar in lekker tempo op, en voor je het weet ben je alweer op de laatste bladzijde beland. Dit was weer een boek waarin je moeiteloos verdwijnt.
Conclusie
De nieuwe Jill Mansell was wat mij betreft weer een feestje en ik vind het jammer dat ik deze heerlijke roman alweer zo snel uit had.
‘Denk jij ook weleens aan mij?‘ is weer een typisch Jill Mansell-verhaal: warm, romantisch en ideaal om even helemaal in weg te duiken. Perfect voor op een vrije middag of als je gewoon behoefte hebt aan een oppepper.
De beeldende beschrijvingen en de heerlijke personages zijn ook hier weer de kracht van het verhaal!
Alle verhaallijnen in dit boek komen uiteindelijk prachtig samen in het slot.
Conclusie