Spannend en spicy!

Priscilla 13 november 2024
In ‘Het spel der zonden‘ keren we terug naar de onderwereld. We maken kennis met de prins van Afgunst die een belangrijke queeste voor zijn kiezen krijgt.

Een dodelijke speurtocht met een belangrijke prijs.

Als zijn pad dat van kunstenares Camilla kruist, lijkt het doel hier en daar echter wat te vervagen. Of speelt Afgunst gewoon een heel goed spel?

En wat is Camilla’s rol in dit alles?

Het was zo heerlijk om terug te zijn in deze prachtige en duistere gecreëerde wereld van Kerri Maniscalco.

Eerlijk gezegd vond ik dit verhaal veel beter beginnen dan het eerste boek van de ‘Kingdom of the Wicked’ trilogie. Het voelde een stuk volwassener aan.

Omdat we in de trilogie al behoorlijk wat world building hebben gehad, heeft Kerri Maniscalco daar in dit boek minder aandacht aan besteedt.

De focus in dit boek is vooral gericht op de prins van Afgunst, Camilla en de dodelijke duistere queeste. En wat dat betreft was er, als je het mij vraagt, een fijne opbouw aan spanning aanwezig.

Niet alleen zijn de personages fascinerend, ook hun dynamiek zorgde voor de nodige spanning en leesplezier.

Zowel Camilla als Afgunst hadden de juiste hoeveelheid verdieping om dit verhaal body te geven. Ik vond het heerlijk om hen te leren kennen.

Het verhaal had mijns inziens wel met iets minder spicy scenes gekund. Soms haalden deze scenes wat vaart uit het verhaal. Toch heb ik er zeker weer van genoten.

Het maakte dat de onderlinge spelletjes en het aantrekken en afstoten tussen de personages voelbaar was. En het zorgde er ook voor dat de rest van het verhaal en de twists intenser aanvoelden.

Want wat zaten er verrassende wendingen in dit verhaal!

Net als in haar voorgaande boeken, laat Kerri wat details achterwege. Naarmate het verhaal vordert, zorgt dit ervoor dat je als lezer alles wilt weten.

Zelf vind ik het heerlijk als er geheimen blijven rondsluimeren die ervoor zorgen dat je pagina na pagina omslaat.

De spanning bleef daardoor aanwezig en de verschillende verrassende wendingen komen helemaal tot hun recht in het plot en het einde van dit verhaal.

Met natuurlijk wat fijne lijntjes voor een volgend boek!

Conclusie
‘Het spel der zonden‘ is mijn meest favoriete boek van Kerri Maniscalco tot nu toe!

Ik heb echt genoten van de dynamiek tussen de personages, de spanning en de verrassende wendingen.

Omdat het verhaal nog niet is uitgespeeld, verwacht ik zeker spannende vervolgverhalen. Ook heb ik het vermoeden dat de complexiteit zal toenemen. Er is nog een hoop onontdekt.

Ik kijk absoluut uit naar de volgende vertaling.

Meer recensies van Priscilla