Intens verhaal met behoorlijk wat verdieping
Wanneer je denkt alles te weten over Kim Stone, weet Angela Marsons je toch weer te verrassen.
Wie de voorgaande boeken heeft gelezen, weet dat Angela Marsons een fijne balans creëert tussen gruwelijke zaken met een actueel thema en de uitwerking van haar personages.
In de voorgaande delen zijn alle betrokken personages, en met name Kim Stone natuurlijk, al voorzien van een behoorlijke verdieping.
Maar na het lezen van ‘Vergeten verleden‘ ben ik mij ervan bewust geworden dat er nog meer te ontdekken valt.
In de afgelopen jaren heeft Kim Stone behoorlijk wat monsters achter de tralies gezet. Mannen en vrouwen die allemaal zo hun eigen redenen hebben om een hartgrondige hekel aan haar te hebben.
Het kon dan ook niet anders dan dat dit zich ooit eens tegen haar zou keren. En dat ook nog eens op een heel intense, emotionele en gruwelijke manier.
In ‘Vergeten verleden’ haalt het verleden van Kim haar zonder vaart te minderen in.
Alles wat ze zorgvuldig heeft weggestopt, wordt opgerakeld als er moorden worden gepleegd die lijken op de trauma’s uit haar eigen verleden.
Hoe goed zal ze de zorgvuldig weggestopte trauma’s moeten bekijken om de moordenaar of moordenaars te stoppen?
Vanaf het eerste boek ben ik een groot fan van het personage van Kim Stone. Met ieder nieuw boek ontdekken we weer iets nieuws over haar en over de leden van haar team. Als lezer groei je ontzettend mee met dit team en de personages voelen inmiddels als familie.
Het lezen van dit tiende deel voelde voor mij dan ook als thuiskomen.
Wederom krijgen we een kijkje in het verleden van Kim Stone. En waar ik dacht dat het niet nog erger kon, kwam ik bedrogen uit.
Het verhaal van Kim raakte mij enorm en naar mijn mening heeft Angela dit verhaal en deze verdieping dan ook fenomenaal uitgewerkt.
Naast alle nieuwe informatie en verdieping, vinden we natuurlijk ook weer gruwelijke moorden.
Moorden die in mijn ogen in deze thriller op een creatieve wijze zijn gepleegd. We zien hier letterlijk Angela’s creatieve geest aan het werk.
Zowel het verleden van Kim, haar reacties hier op, als de moorden, zorgen voor een flinke dosis aan spanning.
Het verhaal zit vol verrassende wendingen en laat een complex onderzoek zien. Zoals altijd komen de verschillende kwaliteiten van de teamleden weer goed naar voren.
Ook heeft Angela wederom veel aandacht besteed aan de psychologische aspecten en is duidelijk dat ze onderzoek gedaan heeft naar trauma’s en coping strategieën.
Het plot is absoluut fascinerend en de ontknoping zag ik niet aankomen.
De menselijke kant van Kim in dit verhaal, laat tevens heel duidelijk zien hoe ze met elk nieuw boek een ontwikkeling doormaakt. Gelukkig blijft ze in de basis zichzelf, maar haar zien leren vind ik prachtig.
‘Vergeten verleden‘ was wat mij betreft absoluut een ode aan Kim Stone, maar ook aan een ieder die traumatische gebeurtenissen heeft meegemaakt.
Conclusie
Spannend, gruwelijk, intens en emotioneel. ‘Vergeten verleden‘ van Angela Marsons in een notendop.
Vanaf het eerste boek groei je mee met de personages en wanneer je denkt dat je alles weet qua verdieping en achtergronden, weet Angela Marsons je toch weer te verrassen.
Ditzelfde geldt voor de verhalen. Met elke nieuwe thriller in deze geweldige serie weet ze de lezer weer te boeien.
Actuele thema’s, bizarre moorden en verborgen boodschappen.
Een gedegen uitwerking op alle gebieden en een verrassend plot. Ik krijg absoluut geen genoeg van deze geweldige serie en ik kijk nu al uit naar het volgende Kim Stone boek.
Het lezen van dit tiende deel voelde voor mij dan ook als thuiskomen.
Het plot is absoluut fascinerend en de ontknoping zag ik niet aankomen.
Conclusie
Actuele thema’s, bizarre moorden en verborgen boodschappen.