Chaos als voorgerecht

Priscilla1987 10 april 2025
Chaos als voorgerecht is het eerste deel uit de nieuwe feelgood reeks Het bosrestaurant. Marieke Douwes haar eerste boek Klavers, Edelweiss & Sachertorte verscheen in 2021. Je kunt haar ook kennen van de trilogie De duinen van Westzand en haar feelgood Mijn hart in jouw handen.

Marlou erft van haar ouders bosrestaurant Oranjebloesem. De voorwaarden lijken simpel: run het restaurant drie maanden en verkoop het daarna aan een goede partij. Wat Marlou niet weet is dat het restaurant grote schulden heeft en het helemaal opgeknapt moet worden. Gelukkig werkt het personeel aan alle kanten mee. Allemaal, op één na…
Chef-kok Donovan had het restaurant liever zelf overgenomen, ook omdat Marlou helemaal geen ervaring heeft in de horeca. Om het restaurant te kunnen redden zullen ze moeten samenwerken. Om te weten te komen of die samenwerking helemaal goed gaat, zou je echt het boek moeten gaan lezen.

Ik werd meteen vrolijk van de mooie roze cover met daarop de prachtige bloesem.
We zien het restaurant op de cover met daarom heen kleine details uit het restaurant zoals servies en bestek. De blauwe titel springt er ook mooi uit. Ik kreeg er meteen een lente gevoel bij en kon niet wachten om dit verhaal te gaan lezen.
De auteur heeft een fijne, vlotte en humoristische schrijfstijl. Naast de feelgood elementen komen er ook wat zwaardere onderwerpen voorbij zoals verlies en rouw. Marieke Douwes slaagt erin om deze onderwerpen op een luchtige en toegankelijke manier te behandelen.
Het verhaal heeft een sterke verhaallijn en een perfecte opbouw. Het is onmogelijk om het boek weg te leggen, het blijft je van begin tot eind boeien. De setting van het restaurant is zo levendig en beeldend beschreven dat je het helemaal voor je ziet. Je krijgt direct zin om bij het team te horen.
Doordat het vanuit twee perspectieven is geschreven, leer je beide personages goed kennen.
De emoties die worden getoond, komen daardoor sterk over en zijn werkelijk voelbaar.
De dialogen tussen Marlou en Donovan zijn geweldig om te lezen. Ze zijn speels en flirterig, en de geweldige chemie tussen hen zorgt ervoor dat je als lezer niet anders kunt dan glimlachen. Eigenlijk heb ik het hele team in mijn hart gesloten, omdat de onderlinge interacties en de sfeer ervoor zorgen dat je snel een band met iedereen voelt.

Het boek was veel te snel uit, en door de cliffhanger aan het einde kan ik niet wachten op deel twee! Deze leuke feelgood vol met romantiek, humor en warmte krijgt dan ook 5 sterren van mij.
Ben je nog op zoek naar een feelgood met geweldige dialogen? Lees dan zeker dit boek!

Priscilla
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Zomer&Keuning
ISBN: 9789020557091
Uitvoering: ebook
Uitgave: April 2025

Met dank aan Zomer & Keuning voor het beschikbaar stellen van dit recensie – exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Meer recensies van Priscilla1987