De Cudoghams
De familie Cudogham is bij veel mensen bekend als een van de gezinnen van het programma Een huis vol. Ik heb deze familie zelf ook met veel plezier een aantal jaren gevolgd via dit programma. Ik was erg benieuwd of ik nieuwe dingen zou ontdekken over dit liefdevolle gezin maar ook of ik herkenbare situaties terug zou vinden.
Iven Cudogham is geboren in Suriname en woont sinds zijn derde in Nederland. Je zou hem ook kunnen kennen door de succesvolle kinderboekenserie Anansi de spin. Cynthia Ormskerk is geboren in de Zaanstreek. Ze heeft haar eigen kinderkookclub.
Iven en Cynthia zijn al dertig jaar samen en hebben samen zeven kinderen: Jazz, Kik, Loïs, Pixie-Lien, Twiggy, Seven en Oos. Vanaf 2021 zijn ze op tv te zien in Een huis vol.
De knalgele cover valt meteen op met daarop de foto van het hele gezin. Ook merk je meteen dat het een bekend gezin is van de tv. Ik werd meteen vrolijk toen ik de leuke en liefdevolle foto van het gezin zag waarop ze allemaal lachen. Binnenin de cover worden alle gezinsleden voorgesteld met hun foto, naam en eigenschap.
In dit boek geven Iven en Cynthia een kijkje in hun drukke maar vrolijke leven. Dit doen ze aan de hand van algemene thema´s zoals: de voor- en nadelen van een groot gezin, opvoeding, rolverdeling en ambities. Maar ook aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen zoals: verlies van een dierbare en een stukje uit hun jeugd.
Alle thema´s worden vanuit beide perspectieven geschreven. En wat ik ook erg leuk gedaan vind is dat ze op elkaar reageren. Iven en Cynthia zijn elkaars tegenpolen, dat merk je aan hun mening over bepaalde thema´s. Maar dat werkt in dit gezin juist heel erg goed want ze vullen elkaar perfect aan waar nodig.
Iven en Cynthia zijn erg open en eerlijk over hun leven en relatie. Een groot gezin heeft een goede samenwerking nodig en je ziet als lezer dat dat in dit gezin heel goed gaat. Ze hebben heel veel respect en liefde voor elkaar en hun gezin.
Ik heb ook meerdere malen moeten lachen om stukjes die heel herkenbaar zijn in een gezin.
Zoals dat de ene ouder meer geduld heeft met de kinderen wat betreft het schoolwerk en app-groepjes en dat de andere ouder de taken buitenshuis voor zich neemt zoals de zwemlessen en sportclubjes.
De Cudoghams is een humoristisch, herkenbaar, open, eerlijk, liefdevol en inspirerend boek voor elk gezin. Of je nu een groot of klein gezin hebt , Iven en Cynthia weten je te inspireren met hun verhalen en ervaringen binnen hun gezin. Ontdek in dit boek hoe liefde en samenwerking, en vooral ook loslaten en humor, de sleutel zijn tot een gelukkig gezinsleven.
Ik geef het boek 4 sterren.
Priscilla
Boekencast
Met dank aan HarperCollins Holland voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.
Ik geef het boek 4 sterren.
Priscilla
Boekencast