De gelukscoach
-- Op haar dertigste verjaardag besluit Simone haar leven drastisch om te gooien. Ze wordt gelukscoach, gespecialiseerd in bibliotherapie, want 'lezen doet genezen.' Ze benut het lange kerstweekend in het huis van haar ouders in Noord-Frankrijk om te oefenen met haar familieleden. Maar al snel beseft ze dat je niet ongestraft in het privéleven van je familie kunt snuffelen...--
Met de leesgroep #samenlezenwe lazen we dit tussendoortje van Lizette. De cover is erg winters en laat meteen zien dat het een winters verhaal is.
De schrijfstijl van Lizette is lekker vlot zonder moeilijke lange zinnen.
Mijn verwachtingen van een kerstverhaal waren net iets anders dan dat dit verhaal is.
Het is geen zoetsappig kerstverhaal maar een verhaal dat tijdens kerst afspeelt met pittige discussies en familie geheimen.
Het verhaal idee vind ik heel erg origineel over een gelukscoach in bibliotherapie.
Alleen miste ik toch wat humor in het verhaal en daardoor miste ik wat feelgood elementen.
Het laatste hoofdstuk was dan wel weer een feelgood einde waar ik erg blij van werd.
Hoofdpersonage Simone leer je goed kennen als een beetje een impulsief en chaotisch personage. Maar vaak had ik het ook met haar te doen door hoe haar familie met haar omgaat. Personage Willem vond ik een leuk personage die wel het beste voor had met Simone.
De gelukscoach is een leuk winters tussendoortje over familie geheimen en de liefde.
⭐️⭐️⭐️
De schrijfstijl van Lizette is lekker vlot zonder moeilijke lange zinnen.
⭐️⭐️⭐️