Jeugdboeken hit! De TikTok prank

Priscilla1987 15 april 2025
Annet Jacobs debuteerde in 2012 met haar boek Het geheim van de dansende beer. Ondertussen is Annet Jacobs bekend van haar TikTok-boeken, Het Slijmboek en De puzzel Challenge. Ook schrijft de auteur lekker-makkelijk-lezen boeken voor kinderen vanaf negen jaar. Tussen het schrijven door is Annet Jacobs te boeken via De Schrijverscentrale om langs te komen bij scholen en bibliotheken.

De TikTok prank is het los te lezen vijfde deel in de TikTok serie. In dit deel zijn de laatste weken van groep acht aangebroken. Meester Jaap prankt de klas waarop één van de leerlingen zegt: Een prank vraagt om een prank! De meester komt met het idee om een prank battle te doen.

Pim en Polle, de twee grootste grapjassen van de klas tegen Nova en Yin, die de beste TikToks maken. De meester zelf wil ook mee doen. Degene met de meeste likes wint de battle.

De cover past mooi bij de vorige delen uit de serie. Alle delen hebben vrolijke kleuren op de cover met op de voorgrond een schaduw van een persoon. De witte letters van de titel vallen hierdoor erg op. De vormgeving is echt heel erg goed gedaan in deze serie. De hoofdstukken zijn allemaal aangegeven met een hashtag. Ook staan er overal tekstballonnen met TikTok gebruikersnamen, hashtags en liedjes.

Het boek wordt zo meteen aantrekkelijk gemaakt voor de jeugd. Het verhaal bevat tussendoor ook leuke app-gesprekken en stukken uit de digitale battle krant. Dit zorgt ervoor dat je geen lange stukken tekst hebt en het verhaal lekker vlot weg leest. De TikTok prank is een perfect boek voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar doordat er gebruik is gemaakt van korte hoofdstukken en een gemakkelijke zinsbouw. Maar ook voor de wat oudere kinderen en zelfs volwassenen is dit een super leuk en vermakelijk boek om te lezen. Ik heb zelf meerdere malen moeten lachen om de verschillende pranks in dit boek. Waar mijn dochter de pranks van de leerlingen geweldig vond, moest ik natuurlijk lachen om de pranks van de leraar.

De TikTok prank is een actueel, realistisch en humoristisch jeugdboek met herkenbare onderwerpen zoals TikTok, social media, pranks, schoolleven, vriendschap en samenwerken.

TikTok is in deze tijd niet meer weg te denken. Niet alleen de jeugd maar ook steeds meer leerkrachten doen hier aan mee. Wat ik erg goed vind aan dit deel is dat de leraar TikTok inzet tijdens zijn lessen en hier zelf ook aan deelneemt, maar dat er ook een leerling is die niet online mag op social media en toch kan deelnemen aan deze activiteiten door haar creativiteit te gebruiken en de TikToks te bedenken. Deze samenwerkingen zijn erg mooi weergegeven.

Houd je van TikTok en pranks? En ben je op zoek naar een boek met herkenbare personages, humor en creativiteit? Dan is De TikTok prank zeker een boek voor jou!

Ik geef dit boek 5 sterren omdat ik dit boek het leukste en grappigste deel vond uit de serie.

Priscilla
Boekencast

Genre: Kind & jeugd
Uitgever: Witte Leeuw
ISBN: 9789493354432
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina´s: 128
Uitgave: Maart 2025

Met dank aan uitgeverij Witte Leeuw voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Meer recensies van Priscilla1987