Onverschillig
-- Nicole leest met veel plezier stapels romanceboeken. Ze wil heel graag, net als de hoofdpersonen in haar boeken, een succesvolle rijke man als haar partner.
Twee Nederlandse vriendinnen die in Frankrijk wonen, proberen Nicole tijdens haar vakantie bij hen te koppelen aan de mooie, sexy Rico die in alles het tegenovergestelde is van wat ze voor haar ideale partner in gedachten heeft. Maar dan maakt de impulsieve Nicole een inschattingsfout waardoor ze meer contact met Rico moet hebben dan ze eigenlijk wil en alles voor hen verandert…--
Onverschillig is het derde deel uit deze serie die over Nicole en Rico gaat. De verhalen zijn los te lezen maar als je alle delen leest heb je een beter zicht op de verhoudingen binnen de vrienden en familie groep.
Martine heeft een luchtige, vlotte maar ook zeker humoristische schrijfstijl. Het is erg leuk om te zien dat Martine nog steeds groeit in haar schrijf proces. Dit derde deel is dan ook echt mijn favoriete deel.
Martine onderscheid zichzelf door haar eigen ervaring te gebruiken in haar verhalen. Je merkt ook tijdens het lezen dat Martine weet waar ze over schrijft. Zo benoemt ze veel verschillen tussen de mensen in Nederland en in Frankrijk.
In dit deel staan Nicole en Rico centraal. Maar ook Lynda en Yann, Annelies en Briz en de lieve oma Le Bard komen terug. Na drie delen leer je iedereen nog beter kennen waardoor het lijkt alsof je zelf onderdeel bent van de vriendengroep. Die vriendschap tussen de mannen en de vrouwen maar ook zeker allemaal samen is erg mooi beschreven. De kaart avonden van de mannen en de speelse appjes tussen Rico en Nicole zijn geweldig om te lezen.
Het mooiste uit dit deel vond ik de persoonlijke groei van Nicole. Nicole veranderd van iemand die op zoek is naar een rijke man naar iemand die op zoek is naar knuffels.
' Je geeft me net leuke,dure dingen en ik vind ze heel fijn, maar eigelijk wil ik het allerliefste met je knuffelen.'
Onverschillig is een verhaal met realistische en mooie personages met een mooie persoonlijke groei, leuke en speelse dialogen en een geweldige vrienden en familie groep.
4,5/5 ⭐️
4,5/5 ⭐️