Shame on you

Priscilla1987 12 juli 2022
Shame on you
Margje Woodrow

-- Wat als spijt te laat komt…
Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van een vakantiepark door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: sommigen zullen moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan. --

Dit was mijn eerste kennismaking met Margje Woodrow, en meteen een hele leuke kennismaking.
De cover trok meteen mijn aandacht, maar natuurlijk ook de QR- codes.
Wat een leuk en origineel idee dat je tijdens het lezen een QR-code kan scannen.

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Indy en Jayden. Bij elk hoofdstuk staat aangegeven vanuit wie het is geschreven, met naam en foto van Indy en Jayden. En tussendoor lees je kleine stukjes van ' de dader' .
Vanaf het begin van het boek tot de laatste bladzijde blijft het spannend.
De spanning bouwt eerst op naar wat er allemaal gebeurd en met wie. En daarna wil je natuurlijk heel graag weten waarom het is gebeurd, oftewel wat was het motief?
Doordat er veel gebeurd en het korte hoofdstukken zijn, vlieg je door het boek heen.

Social media, fatshaming, wraak, vriendschap, familie, verliefdheid, onzekerheid en jaloezie vind je allemaal terug in Shame on you.

Shame on you is een spannende, vlotte en originele jeugdthriller waarin bepaalde thema's worden besproken waar jongeren zich mee bezig houden.

Het is een aanrader voor jongens en meiden vanaf ongeveer 13 jaar.
Mijn dochter van 13 was ook erg enthousiast en vind het zeker een aanrader voor haar leeftijdgenoten.

⭐⭐⭐⭐

Meer recensies van Priscilla1987

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.